Новини и събития

Заключителна презентация на майсторски клас по мода се състоя в галерия УниАрт

Заключителна презентация на майсторски клас по мода се състоя в галерия УниАрт


 

В продължение на две седмици студентите от БП „Мода“ участваха в едно изключително интересно събитие – организирания и осъществен с подкрепата на стратегическия фонд при НБУ „Практически семинар – майсторски клас по мода“. В семинара се включиха 55 студенти от 2, 3 и 4 курс, имаше дори един ентусиазиран участник от 1 курс. Участваха и студенти от МП „Мода и бизнес стратегии.“

 

Г-жа Гунда Борнкесел, под чието ръководство студентите създадоха и осъществиха своите проекти, е специалист с голям опит и производствен стаж в областта на модната индустрия, пътува на много места по света като експерт на SES, Германия, преподава моден дизайн като гост-професор в Академия за дизайн „Марбела“ (гр.Малага, Испания). Тя представи актуална и пълна модна информация, сформира 12 работни екипа, постави конкретни задачи на всеки един от тях и те още същия ден започнаха работа. До края на деня всички бяха готови с проучванията си, представиха идеите си и продължиха да работят. Одобряването на проектите и избора на материали отне само един ден и в ателието по мода закипя усилена работа.

 

С голям ентусиазъм и творческо вдъхновение  младите дизайнери успяха за две седмици да проектират и реализират своите идеи. УПИЗ по мода предостави необходимите материали за изработването на колекцията от облекла.

 

Заключителната презентация на реализираните студентски проекти се проведе в галерия „Уни Арт“ пред много зрители и се превърна в  забележително събитие за студентите и техните преподаватели. Всеки от участниците получи сертификат за участие в майсторски клас по мода,.