Новини и събития

Започна арт школата за деца

Започна арт школата за деца


В галерия УниАрт започна арт школата за деца. В продължение на две седмици деца на възраст между 6 и 13 години ще узнаят повече за света на изкуството, за жанровете и техниките в живописта, за основни библейски сюжети, за живота и бита през епохата на Барока... и всичко това по един забавен, интерактивен начин. "Малките творци" ще общуват с картините от колекцията на галерията, като ги възпроизвеждат и пренаписват в свои рисунки и скици.

 

Арт школата е по идея на проф. д-р Ирина Генова, а като аниматори участват Деница Илиева, Теодора Константинова и Теодосий Георгиев, студенти от програма "Изкуствознание и арт мениджмънт" в НБУ. Галерия УниАрт ще работи по образователни програми с деца в дългосрочна перспектива.

 

"В успешните художествени музеи и галерии по света на особено внимание се радва най-ентусиазираната публика – децата. Галерия УниАрт дава възможност за работа и с най-младата публика. Детският поглед ще оживява портрети, пейзажи, библейски сцени, ще ги усвоява и преобразява в рисунки" (проф. Ирина Генова).