Новини и събития

Международен ден на книга и авторското право

Международен ден на книга и авторското право


На 23.04.2018 г. от 17:00 часа галерия "УниАрт" се включва в 

Международен ден на книгата и авторското право

 "Из страниците на България"

 със специален гост – писателят Делян Момчилов

 

Научете повече за забравените и незнайни за повечето хора личности, променили както българската, така и световна история. Голяма част от личностите са напълно непознати на широката общественост, а тези, които познаваме, обикновено свързваме единствено с имена на улици и булеварди.

Мотивирани да разкажем част от тези истории поканихме един млад и талантлив български автор, написал книгата „Българите!: Забравените постижения“ – Делян Момчилов.

Той и илюстраторът Станислав Дамянов разказват с текст и рисунки историите на 50 бележити българи, така че те да бъдат увлекателни както на 6, така и на 66 годишните.

 

Делян Момчилов издава дебютната си книга „Българите!: Забравените постижения“ през декември 2017 г., като тя се превръща в най-продаваната книга на български автор през първото тримесечие на 2018 г.
Делян Момчилов е рекламист по професия, а увлеченията му, свързани с приключенски разкази и кино, датират от детските му години. За книгата той казва "Българите! Забравените постижения" бе замислена още през 2010., а времето, за което идейната концепция бе изградена до илюстрирано издание с 50 истории, е 29 месеца.“
За да бъде по-ясна информацията, историите са разпределени в шест категории: експедиции и пътешествия, изкуство, наука, общество, предприемачество, просвета.