Новини и събития

СЕМИНАР „СРЕЩА НА СВЕТОВЕТЕ“

СЕМИНАР „СРЕЩА НА СВЕТОВЕТЕ“


17:00 часа, УниАрт


Водещ:

Жана Костова

Модератори:

Мария Костадинова

Ивана Филчева


Участници:

Творческа академия „Заешка дупка“

Елица Кристианова

Грета Аврамова

студенти и преподаватели от Нов български университет


Целта на събитието е да отбележим „Денят на книгата и авторското право“, който се е превърнал в традиция за Нов български университет. Искаме този ден да бъде различен и запомнящ се като вдъхновяващо и сгряващо сърцата събитие. Искаме да провокираме младите гости да се изразяват чрез писане, да припомним стойността на книгите и да насърчим, тези които пишат, да продължават да го правят.

През годините студентите от департамент „Масови комуникации“ са превърнали събитието в традиция, от която желаем да бъдем част. Заставаме зад твърдението, че университета е място, което съхранява знанието и традициите. Ето защо смятаме, че „Денят на книгата“ е ден, който трябва да се подобаващо по специален начин.

По време на официалната част ще разиграем и интересна игра като провокираме въображението на гостите да напишат история и ще осъществим дискусия със специалните ни гости. След края на основната програма ще поканим гостите пред външната площ в Био бара или неговата вътрешна част, според метеорологичните условия на времето.