Новини и събития

Семинар

Семинар "Визуалният образ" - Загадката Гавазов - между редовете на историята


На 06.11.2018 г. от 18:00 часа в галерия "УниАрт" може да посетите първата за тази академична година лекция, която се провежда в рамките на постоянния семинар "Визуалният образ".


Лектор: Росена Иванова, куратор на изложбата

Дискутант и модератор: проф. Ирина Генова

 

Темата на семинара "Загадката Гавазов - между редовете на историята" е провокирана от изложбата в галерия "УниАрт" "Деструктивния позитивизъм на Милош Гавазов", която е съвместен проект на галерията и  студенти от програма "Изкуствознание и история на културата" – Росена Иванова - куратор на изложбата и Павлина Маринова - автор на проекта.

Лекцията на Росена Иванова ще обсъди художествената мистификация като практика в съвременното изкуство, поведението на публиките и т.н. Артистичното събитие ще бъде и поредна изява на художника Димитър Шопов в рамките на семинара.

Росена Иванова е студентка от бакалавърска програма Арт Мениджмънт на департамент Изкуствознание и история на културата в НБУ и уредник в галерия "УниАрт" (заедно с Добромира Терпешева). Росена има публикации за съвременни изложби и арт практики, както и предишни изяви като куратор.