Новини и събития

Софийското бизнес училище - лекция на Росен Плевнелиев

Софийското бизнес училище - лекция на Росен Плевнелиев


На 29.06.2018 г. от 10:00 часа в галерия "УниАрт" имате възможността да присъствате на заключителната лекция на Софийското бизнес училище 2018

Глобални стопански и финансови рискове и тяхното управление. Адаптиране към ерата на блокчейн технологиите

Лектор: Росен Плевнелиев – Президент на Република България (2012-2017)

Седмото издание на Софийското бизнес училище, съвместен проект на Нов български университет и Реформ Юнион Клуб, ще се проведе от 23 до 29 юни 2018 г.

Мастър класовете тази година ще концентрират умовете и енергиите на интригуващи международни лектори, които ще се опитат синтезирано да ни разкрият плана, по който ще се реализира глобалното бъдеще и да отговорят на въпроса какво в действителност се случва. Сякаш за първи път зад промяната, която разтърсва обществата и икономиките ни не стои, родена във философията, идеология или програма. Светът се променя, но този път промяната е невиждана – не се създава нов политически съюз, нито има механично откритие, която трансформира поризводствата, не става въпрос и за изнамиране на нов източник на енергия. Чрез свързаните в мрежа лични компютри хората в 21-ви век започват да създават обединения помежду си, които съществуват в справедлив и абсолютно сигурен ред, без участието на националните държави. Това е ерата на блокчейн технологиите, където биткойнът е само върхът на айсберга.

 

Росен Асенов Плевнелиев е български предприемач, инженер и политик, 4-ти президент на Република България (22 януари 2012 – 22 януари 2017). Между 27 юли 2009 и 9 септември 2011 г. е министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов.

Плевнелиев печели президентските избори през 2011 г. като кандидат-президент на ГЕРБ на балотажа. На втория тур получава 52,56% от подкрепата според междинните резултати от ЦИК. На 19 януари 2012 г. Плевнелиев и Маргарита Попова полагат клетва като президент и вицепрезидент на Република България пред Народното събрание Встъпва в длъжност на 22 януари 2012 г., когато изтича мандатът на президента Георги Първанов.